Hoppa till innehåll

Väktare, Klassrum dag

Säkerhetstjänster

Klassrum, dag, 1300 poäng

Väktare

Arbetsuppgifter

Som väktare är ditt främsta uppdrag att förebygga och förhindra brott och olyckor och skydda personer eller särskilda skyddsobjekt. Du arbetar oftast på ett bevakningsföretag och kan vara placerad i köpcenter, lokaler, gator eller torg. Du kan också arbeta med att bevaka övervakningskameror, bevaka fastigheter, hantera larm eller upprätthålla ordning på olika evenemang. Det är vanligt med deltids- och behovsanställningar och att du har långa arbetspass och oregelbundna arbetstider dagtid, nätter, kvällar och helger. 

Förmågor

För att arbeta som väktare med ingripanden och varierande arbetssituationer där säkerhet är viktigt så behöver du vara ansvarstagande, flexibel, kunna samarbeta med andra och kunna kommunicera tydligt och enkelt med människor.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Tänk på att behoven kan skilja sig utifrån var i landet du vill arbeta och arbetsgivarens krav på utbildningsnivå. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för väktare. Länk: Väktare

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete. Du behöver uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret i samband med APL, beställ i god tid från www.polisen.se

När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är utformad i samråd med bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd och uppfyller kraven som finns reglerade i Rikspolisstyrelsens föreskrifter.

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för arbetskläder och litteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. VU1 och VU2 genomförs under utbildningen på Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (BYA). För att få påbörja dessa krävs att du genomfört svenska nivå 1 eller svenska som andraspråk nivå 1 med godkänt betyg (ingår i utbildningen). För att få göra Praktisk yrkesträning (PYT) och därmed kunna slutföra utbildningen krävs att du inte är tidigare straffad

Ämnes-/kursplan

BFXAFE (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

BFXAFE-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (13 st)

Antal Kursstarter: 2

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Kurslängd
2
Studietakt
2
Startdatum
2
Skolor
Platser
  1. Kursstart 5601677

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Väktare
    Väktarens arbetsuppgifter är att förebygga och förhindra brott och olyckor. Väktare behövs i allt ifrån butiker till torg eller för att skydda personer och särskilda skyddsobjekt.

    Efter den grundläggande väktarutbildningen hos oss kan man specialisera sig mot exempelvis personskydd eller värdetransport.

    Undervisningen bedrivs på plats i skolans lokaler samt via vår lärplattform Itslearning. Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.
     
    Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
    Kurslokal: Huddinge stationsväg 5, Huddinge

    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

    Om du önskar mer information maila oss på: moa.stockholm@moa-larcentrum.se
     
    Hoppas vi ses på MoA!

  2. Kursstart 5587995

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Skola
    Jensen
    Slutdatum
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Undervisningen sker i klassrum på Medborgarplatsen 25, Södermalm och innehåller obligatorisk praktik. Utbildningen ges heltid dagtid 9.00-16.00, schematider kan variera. Du behöver ha tillgång till en dator med Internetanslutning. Kurslitteratur och ev. programvara som behövs bekostar du själv. Obs! I varje enskild kurs görs ett slutprov på plats i JENSENs lokaler eller i lokal anvisad av JENSEN. Inför APL genomförs ett lämplighetstest och obligatorisk uniform införskaffas och bekostas av eleven. Studieuppehåll: 251222-260104 samt 261219-270104. För mer information om utbildningen se vår hemsida www.jensenkomvux.se.