Hoppa till innehåll

Barberare, klassrum dag

Hantverk

Klassrum, dag, 1500 poäng

Barberare
Nationellt yrkespaket med kurser från hantverksprogrammet utformat för arbete som barberare. 

Ämnes-/kursplan

HVXACN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

HVXACN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (10 st)

3 Kursstarter

 1. Kursstart 4861013

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Vi står för ALLA verktyg och studiematerial under utbildningen (inga extra kostnader tillkommer)!

  • Utbildningen leder till Barberarlicens

  Läs mer på:

  https://internationalhairacademy.se

  • Längd: 60v 
  • Studietakt:25p/veckan 
  • Kurs som pågår under sommartid har inget kursuppehåll. Delar av kurser förläggs på praktik /egenstudier. 

   

  På plats två-tre dagar/vecka, mellan kl.9-16

  Egna studier resterande tid

  Adress: Kanalvägen 3A, Upplands Väsby

 2. Kursstart 4909601

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Starta din karriär som barberare på Svenska Frisörskolan i Stockholm.

  Är du redo för en spännande, inspirerande, utvecklande och seriös utbildning? Är du kreativ, gillar att arbeta med människor och har en känsla för stil och form?

  Då har Svenska Frisörskolan en barberarutbildning för dig. Under 60 veckor får du lära dig allt om skäggdesign och slätrakning, klippning, designtekniker på både korta och långa hår samt ergonomi, kundservice, arbetsmiljö och kemi. Vi ger dig som elev en komplett utbildning i barberaryrket. Vi är med dig och förbereder dig för branschens Gesällprov. 

  Hos oss får du tillgång till all kunskap och alla verktyg du behöver för att bli en behörig barberare med gesällbrev som mål. När du börjar hos oss får du tillgång till övningshuvuden samt en verktygsväska som innehåller det mesta du behöver till din nya utbildning och framtida karriär. Skulle du tappa bort något eller att något går sönder så får du ersätta det. 

  Utbildningens upplägg:

  Undervisningen sker genom klassrumsundervisning 25 poäng/vecka, tre dagar/vecka mellan klockan 8.30-16.30. Adress: Vretenvägen 6 B, Solna

 3. Kursstart 5090953

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Vill du utbilda dig till barberare? Då har du hittat rätt! Vi har den kompletta utbildningen! Vi är en skola som har funnits sedan 2006 och har utbildat många duktiga elever inom branschen.
  Att arbeta som barberare handlar om mycket mer än bara teknik, metoder och verktyg och det är vanligt att man kombinerar yrken som både barberare och frisör. För att bli en skicklig yrkesutövare i denna bransch, är det viktigt att lätt kunna få kontakt med människor och att ge god service. Det sociala samspelet mellan kunder och kollegor är avgörande för att bli framgångsrik i yrket. Utbildningen kräver ingen tidigare erfarenhet och du kommer få lära dig grunderna inom tex herrklippning, klippning av skägg, slätrakning, hygien, styling av hår och skägg. Du behöver även modeller att öva på. För att kunna delta i kursen behöver du införskaffa ett verktygskit som bekostas av dig själv, ca 5500 kr. Verktygskitet är din privata ägodel och du kommer att ha användning av den efter dina studier också. Utbildningen är en heltidsutbildning, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00, under 62 veckor. Utbildningen är en sammanhållen utbildning utan lov. Utbildningen bedrivs i en modern och fin skollokal i Palmfeltscenter vid Globens Tunnelbana. I utbildningen ingår även APL som följer branschens arbetstider. Varmt välkommen med din ansökan!